Ons team

image

By Ferial

One of a kind & made with love! Dat zijn de T-shirts van By Ferial. In deze tijden van massaproductie doet de Rotterdamse modeontwerpster Ferial de Groot het helemaal anders. Ze maakt van elk design slechts enkele exemplaren. Haar prachtige ontwerpen zijn een grote hit onder modebewuste mannen. De maandelijkse collecties zijn tevens uitgebreid met By Ferial Mini, waardoor kids er net zo stoer bij kunnen lopen als hun papa! 'Dare to be different' met exclusieve T-shirts van Nederlandse bodem. www.byferial.nl

Ferial
de Groot

image

Jan Lova

Een creatieve, 38-jarige Tsjechische fashionista met een talent voor dans en design! Afgestudeerd aan de Mode Academie te Rotterdam als stylist/designer. Gewerkt voor Monique Collignon, Not the Same, Bandolera en Oscar B. 
Jana heeft inmiddels haar eigen label ‘Jan Lova’. Het best te omschrijven als sophisticated, net iets ‘anders dan anders’ en makkelijk draagbare kleding. Jana is tevens werkzaam als docent Yoga/Pilates (zie activiteiten Platform 104).

Jana
Hrabalova

image

een 0 vier

Lida begon haar modelopleiding aan de Technische School voor het kledingbedrijf in Den Haag waarna zij aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam de studierichting Modevormgeving heeft gevolgd. Na haar opleiding heeft zij als freelance ontwerpster/stylist gewerkt voor veel bedrijven waaronder Mac&Maggie, P&C, Hema ... Daarnaast voor diverse mode, prognose en lifestyle tijdschriften. Lida heeft als docent ontwerpen en styling gewerkt voor de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en de Academie Artemis hogeschool voor styling en vormgeving. Haar kwalificaties en de liefde voor het modevak wil ze nu bij een 0 vier Platform uitdragen als docent van de cursus Workshops op maat en het ontwerpen van de huislijn een 0 vier.

Lida
van Adrighem


image

MLMmade

De liefde voor textiel zat er al jong in bij Marie-Louise. Studeren aan De Mode Academie was dan ook een logische keuze. Vervolgens heeft ze haar horizon verbreed door een HBO-opleiding Vormgeving en Communicatie te volgen. Toch bleek haar interesse in textiel vele malen groter. Door haar liefde voor textiel en haar kennis van vormgeving, ontwerpt zij al enige tijd onder het label MLM. Alles wat Marie-Louise produceert is handgemaakt en heeft een duidelijk herkenbare, eigen stijl. Haar passie voor natuurlijke stoffen in de meest prachtige, warme kleuren is duidelijk terug te zien in haar tijdloze ontwerpen.

Marie-Louise
Merx

image

MLS

Ik ben Martine van Martine's Life Style = MLS voor het gemak.. Voornamelijk maak ik Canvasjes met daarop stoere, grappige en soms ook 'rake' quotes... Dus niet de standaard 'home is where the heart is' quotes ;-) Bij alles wat ik maak ligt de focus op quotes, teksten, woorden, letters etc. Ik ben gek op alles wat een beetje stoer, eigenwijs en misschien zelfs een tikkeltje 'tegen het alledaagse in' is en probeer vanuit die hoek de leukste 'hebbedingetjes' voor jezelf of voor een origineel cadeau te maken. Alles wordt met de hand gemaakt dus niet een item is hetzelfde..!

Martine
Praat

image

P's

Na de modeacademie ben ik begonnen als ontwerpster/stylist. Vlot daarna een eigen winkel met atelier geopend in Rotterdam. Na 7 jaar, en 2 kinderen verder, werd het tijd voor wat anders. Bij Kitsch & Kunst a/d Rotte heb ik de diverse creatieve workshops geleid. Daarna terecht gekomen bij Artemis als hoofd van de academie. Vervolgens met Lida van Adrighem de "upperwear" damescollectie es-teem gerund. Nu tijd voor een nieuwe uitdaging..... Platform een 0 vier!

Paulien
de Booy